Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 30 Οκτωβρίου 2020 Ικανοποίηση ΟΣΑΚ για τις ρυθμίσεις εμβολιασμού των ευάλωτων για τη γρίπη α’

Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΟΣΑΚ για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για αναθεώρηση του εμβολιαστικού σχήματος, σύμφωνα με την οποία έχει επεκταθεί η εμβολιαστική κάλυψη με το εμβόλιο της γρίπης σε παιδιά και εφήβους μέχρι και 15 ετών.

Παράλληλα η ΟΣΑΚ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την παραγγελία μεγαλύτερης από κάθε χρονιά ποσότητας (135.000) εμβολίων για τη Γρίπη Α’ σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές: 2019-80.000 εμβόλια, 2018-50,000 εμβόλια.

Οι οργανωμένοι ασθενείς με ικανοποίηση έχουν διαπιστώσει τα οφέλη του ΓεΣΥ και του θεσμού του προσωπικού γιατρού, μια και για πρώτη φορά ο εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων γίνεται με τάξη και αξιοπρέπεια από τους ΠΙ, χωρίς τις ουρές και την ταλαιπωρία των προηγούμενων χρόνων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η ΟΣΑΚ κατανοεί τον πανικό ο οποίος έχει επικρατήσει λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Κορωνοϊού ο οποίος δημιούργησε την ανάγκη κάλυψης μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, γι’ αυτό και συστήνει στους πολίτες οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες όπως έρθουν σε επαφή με τον ΠΙ τους και επιδείξουν υπομονή μέχρι την έλευση των νέων αποθεμάτων εμβολίων.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου