Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 31/01/2017 Όχι άλλες εκπτώσεις στη νομοθεσία του καπνίσματος

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) η οποία εκπροσωπεί τους συνδέσμους ασθενών απαιτεί επιτέλους να σταματήσουν οι εκπτώσεις στο θέμα της υγείας και η πολιτεία να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτών της, παιδιών, εφήβων και ενήλικων.

Η Ολομέλεια της Βουλής κρατά στα χέρια της την υγεία όλων των πολιτών γι’ αυτό και ως το οργανωμένο κίνημα των ασθενών καλούμε τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά και τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στη Βουλή να μην υποβάλουν καμία τροπολογία στην ήδη κουτσουρεμένη νομοθεσία. Καλούμε τους βουλευτές να ψηφίσουν άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο 2016, που στόχο έχει την προστασία του κάθε πολίτη. Προστασία της ποιότητας ζωής, της υγείας, της κοινωνίας και της οικονομίας στο σύνολό της.

Ο κάθε ένας βουλευτής όπως και οι αρχηγοί των κομμάτων θα κριθούν στα μάτια των πολιτών και των ασθενών. Ήρθε η ώρα να αποδείξουν με τη δύναμη της ψήφου τους ότι το συμφέρον του πολίτη είναι υπεράνω οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων αλλά και «δήθεν επιχειρημάτων» περί ισότητας και συνταγματικότητας.

Το δικαίωμα των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς στην υγεία προέχει!

Καμία άλλα καθυστέρηση δε θα γίνει αποδεκτή. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη δικαιολογημένη αντίδραση της ΠΟΣΠΦ και όλων των οργανώσεων μελών της.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου