Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 31/10/18 Ανακοίνωση ΠΟΣΠΦ για υποτιμητικές δηλώσεις εναντίων του Προέδρου και της Ομοσπονδίας

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) η οποία εκπροσωπεί 27 οργανώσεις ασθενών στη χώρα μας και είναι ο Κοινωνικός Εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα ασθενών βάσει νομοθεσίας, εκφράζει τη θλίψη και απογοήτευσή της για την αήθη επίθεση από αξιωματούχους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μάριο Κούλουμα όπως και την υπόσταση της ίδιας της Ομοσπονδίας.

Η ΠΟΣΠΦ είναι εγγεγραμμένο σωματείο από το 1986 και λειτουργεί με τις διαδικασίες που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Ως εκ τούτου, οι αξιωματούχοι όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται. Ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες, εκπροσωπούμε τους ασθενείς χωρίς κανένα οικονομικό συμφέρον και απαιτούμε σεβασμό από τον Ιατρικό Σύλλογο όπως με σεβασμό λειτουργούμε προς αυτούς. Καλούμε τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να ανακαλέσει τις απαράδεκτες δηλώσεις αξιωματούχων τις τελευταίες μέρες και ειδικά των κυρίων Αρμεύτη και Καραϊσκάκη.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών δηλώνει την αμέριστη στήριξή του προς τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΦ ο οποίος ανιδιοτελώς για πολλά χρόνια αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ασθενών. Καλεί επίσης την Πολιτεία όπως τον στηρίξει εμπράκτως, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά των υβριστών του.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου