Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 4/09/2018 Προβλήματα με την καντίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Την αγανάκτησή της για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην καντίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τόσο σε ότι αφορά τις αυξημένες τιμές των προϊόντων τα οποία πωλεί η καντίνα στους ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό του ΓΝΛ όσο και το χώρο στέγασής της, εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Το κίνημα των ασθενών έχει θέσει επανειλημμένα προς το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς το ζήτημα, το οποίο έχει αναδειχθεί και στην πρόσφατη έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.   Θεωρείται άκρως απαράδεκτη η ανεξέλεγκτη χρέωση των προϊόντων της καντίνας, χωρίς αυτά να υπόκεινται σε ελέγχους, με αποτέλεσμα οι ευάλωτοι ασθενείς και οι συγγενείς τους να τυγχάνουν μεγάλης εκμετάλλευσης.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει ώστε οι τιμές των προϊόντων της καντίνας να είναι ελεγχόμενες και προσιτές προς τους ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτική λύση και εξ’ ανάγκης ψωνίζουν από την υφιστάμενη καντίνα.

Ακόμη, απαιτείται η άμεση μετακίνηση της καντίνας στο ισόγειο, εκεί που βρίσκονται τα εξωτερικά ιατρεία, βάση και των αρχικών σχεδιασμών, ή τουλάχιστο σε εξωτερικό χώρο, αφού θεωρείται απαράδεκτο η καντίνα να βρίσκεται στην είσοδο του ΓΝΛ προκαλώντας οχλαγωγία.

Οι οργανωμένοι ασθενείς κρίνουν ότι το να αντικρύζει κανείς με το που μπαίνει στο νοσοκομείο τραπέζια και να οσμίζεται φαγητά είναι μια άσχημη εικόνα που δεν πρέπει να παρατηρείται σε κανένα νοσηλευτήριο και γι’ αυτό καλούν τη Γενική Εισαγγελία αλλά και το Υπουργείο Υγείας όπως παρέμβουν και εξεύρουν λύση του ζητήματος, ώστε οι ιδιοκτήτες της καντίνας να συμμορφωθούν προς όφελος των ασθενών.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου