Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 5/1/2018 Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΔ κ. Νικόλας Παπαδοπούλου, υιοθετεί το μανιφέστο της ΠΟΣΠΦ για τη Μεταρρύθμιση του Τομέα της Υγείας

Τις θέσεις της ΠΟΣΠΦ για τα μεγάλα θέματα της υγείας  που περιέχονται στο  μανιφέστο της ΠΟΣΠΦ με θέμα «Για καλύτερη υγεία και προώθηση των μεταρρυθμίσεων», υιοθετεί ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΦ συναντήθηκε με τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και του έχει επιδώσει το Μανιφέστο της Υγείας που εκφράζει τις θέσεις των οργανωμένων ασθενών.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας αποτελεί την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο, η οποία είναι και δύσκολη και περίπλοκη, γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει στήριξη και συμβολή από όλους. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην μείωση του κόστους λειτουργίας των Κρατικών νοσοκομείων, έτσι ώστε να είναι βιώσιμα. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν  πρότυπα υγείας τα οποία να διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού των νοσοκομείων. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στη δημιουργία ενός Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παίδων και Εφήβων το οποίο να είναι συνδεδεμένο με το γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και το οποίο πρέπει να έχει όλες τις ειδικότητες. Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε το όραμα όπως η Κύπρος καταστεί περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας, ώστε να σταματήσει η αποστολή ασθενών στο εξωτερικό αλλά και να ελκύουμε ασθενείς από το εξωτερικό. Τέλος διαβεβαίωσε ότι στόχος της διακυβέρνησής του είναι η εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΦ.  Τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου διευθετήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, επίσης υποψήφιο Πρόεδρο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου