Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Κανείς να μη στερηθεί του δικαιώματος στην υγεία

Γιορτάζουμε και φέτος, στις 7 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μήνυμα της οποίας είναι φέτος η καθολική κάλυψη των υπηρεσιών υγείας για όλους.

Με αφορμή την ημέρα, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) τονίζει ότι η καθολική κάλυψη των υπηρεσιών υγείας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ, ως το οργανωμένο κίνημα των ασθενών τονίζουμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει με κάθε δυνατό τρόπο την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές αλλά και συνάμα ασφαλείς υπηρεσίες υγείας, όπου και όποτε τις χρειάζονται, χωρίς αυτό να οδηγεί στην οικονομική δυσπραγία της οποιασδήποτε οικογένειας.

Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό και όλοι, μηδενός εξαιρουμένου θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Εξάλλου μέσα από την λήψη ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας και την προαγωγή υγιών πολιτών επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μειώνεται η φτώχεια και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη και στην προώθηση του θέματος της κοινωνικής και πνευματικής ευεξίας. Ως εκ τούτου το Υπουργείο Υγείας καλείται να αναλάβει επιτέλους το ρόλο του που δεν είναι άλλος από την ενασχόληση με την επόπτευση και τον σχεδιασμό πολιτικών βάση των αναγκών των πολιτών, που στόχο έχουν τη δημόσια υγεία και τη διασφάλιση της ισότιμης καθολικής κάλυψης των ασθενών.

Η ΠΟΣΠΦ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει τους αγώνες που καταβάλλει καθημερινά ώστε κανείς να μη στερηθεί του δικαιώματος στην υγεία.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου