Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 7 Μαίου 2018 Σημαντικά βήματα προόδου για την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα

Την ικανοποίηση της εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) αναφορικά με την βελτίωση των διαδικασιών που αφορούν την άμεση πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που χρειάζονται και τις κατάλληλες θεραπείες.

Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, πλέον οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στο φάρμακο που χρειάζονται χωρίς καθυστερήσεις μέσα από χρονοβόρες διαδικασίες. Οι νέες διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί θα προσφέρουν χωρίς καθυστέρηση έγκριση των φαρμάκων, τη λήψη προσφορών και τη διάθεσή τους στους ασθενείς.

Με μεγάλη ικανοποίηση η ΠΟΣΠΦ παρατηρεί και επικροτεί τις συνεχείς βελτιώσεις σχετικά με την κάλυψη του κενού που έχει παρατηρηθεί από την αξιολόγηση και ένταξη φαρμάκων στο κρατικό συνταγολόγιο μέχρι και τη διάθεση τους στους ασθενείς. Πλέον οι ασθενείς δεν θα αναμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών των προσφορών αλλά θα τους εγκρίνεται άμεσα η παραχώρηση του φαρμάκου μέσω της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων και θα λαμβάνουν άμεσα το φάρμακό τους, κατόπιν βέβαια σωστής τεκμηρίωσης του αιτήματος από τον θεράποντα ιατρό.

Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Υγείας, τη Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πάσχοντες συνάνθρωποι μας.

Τέλος, πληροφορούμε ότι η ΠΟΣΠΦ πλέον συμμετέχει μέσω εκπροσώπου της στην Επιτροπή Φαρμάκων υπό το καθεστώς παρατηρητή, ώστε να εκφράζεται και να ακούγεται η φωνή και η άποψη των ασθενών. Αυτή η εξέλιξη θα μας προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και διαχείρισης προβλημάτων χωρίς καθυστέρηση.

Όπως έχουμε επαναλάβει στο παρελθόν, η προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας αποτελεί εργαλείο για πρόοδο της χώρας μας και της ποιότητας ζωής των πολιτών και για αυτό ακριβώς εργαζόμαστε.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου