Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 9/3/2021 Ο άμεσος εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ενημερώσουμε τους χρόνιους πάσχοντες για τον παράλληλο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων των πολιτών με τις ηλικιακές ομάδες >65, απόφαση του Υπουργού Υγείας την οποία έχουμε χαιρετήσει με μεγάλη ικανοποίηση.

Η Ad-Hoc Επιτροπή στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΟΣΑΚ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών για COVID-19, προσπαθεί να εντοπίσει τις ευάλωτες ομάδες σύμφωνα με το δημοσιευμένο κατάλογο των συνανθρώπων μας οι οποίοι κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση.

Για τον εντοπισμό τους γίνεται χρήση των δεδομένων τα οποία ήδη υπάρχουν καταχωρημένα στους ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια χρήσης δεδομένων με τη βοήθεια των ειδικών ιατρών και των εξειδικευμένων κέντρων τα οποία φροντίζουν ασθενείς με τις αντίστοιχες παθήσεις. Στόχος ο τάχιστος εμβολιασμός όλων όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός αριθμού ασθενών οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές ανήκουν ηλικιακά και ασθενείς οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Οι ασθενείς οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ομάδες θα ενημερώνονται από το Υπουργείο Υγείας ή και από τους Ιατρούς τους. Για αυτό καλούμε τους χρόνιους πάσχοντες να συνεχίσουν να τηρούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασίας, να παραμείνουν ψύχραιμοι και να είναι σίγουροι ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους το ταχύτερο δυνατό.

Η ΟΣΑΚ θα εκδίδει σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού των ομάδων αυτών.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου