Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-11-19 Παραίτηση Προέδρου ΟΚΥπΥ

Με μεγάλη απογοήτευση έχουμε ενημερωθεί σήμερα για την παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας κυρίου Αλέκου Σταμάτη.

Ως Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, θεωρούμε ότι η παραίτηση του κυρίου Σταμάτη δεν είναι καθόλου άσχετη με την άσχημη εικόνα που εκπέμπει ο Οργανισμός αλλά και ο δημόσιος τομέας της υγείας γενικότερα το τελευταίο διάστημα.

Επίσης, ως ΟΣΑΚ θέτουμε θέμα αποτελεσματικότητας γενικότερα του συμβουλίου του Οργανισμού και καλούμε τον υπουργό Υγείας να μελετήσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αναθεώρησης του ρόλου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΥπΥ αλλά και να μην διαστάσει να αγγίξει και τη σύνθεση του συμβουλίου, εάν αυτό κρίνει απαραίτητο. Επαναφέρουμε το αίτημα μας για διορισμό εκπροσώπου των ασθενών στο Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ που θα διασφαλίσει την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του συμβουλίου.

Οι Οργανωμένοι Ασθενείς εδώ και καιρό παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης της αυτονόμησης των νοσοκομείων και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ο ΟΚΥπΥ δεν ασκεί σωστά το ρόλο του αφού πολλά από τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την άσκηση αυστηρότερου ελέγχου και καλύτερου συντονισμού μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού και των διαφόρων διευθύνσεων των δημόσιων νοσοκομείων.

Η παραίτηση του κ. Σταμάτη μας λυπεί ιδιαίτερα αφού πρόκειται για ένα άνθρωπο ο οποίος είναι γνώστης του τομέα της υγείας στην Κύπρο και θεωρούμε ότι η παρουσία του στον ΟΚΥπΥ θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, τα τεκταινόμενα δεν επέτρεψαν την παραμονή του στο τιμόνι του ΟΚΥπΥ.

Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα για θαρραλέες αποφάσεις που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική εφαρμογή της αυτονόμησης γιατί η οποιαδήποτε καθυστέρηση ή και συνέχιση της παρούσας κατάστασης θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την απεριόριστη μας ευγνωμοσύνη και εκτίμηση προς τον κύριο Αλέκο Σταμάτη για την προσφορά του προ τον Κύπριο ασθενή.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου