Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/02/2019 Η χάρτα δικαιωμάτων των ασθενών στη διδακτέα ύλη

Επίτευγμα Αναστασίας Σίμαν

Η χάρτα δικαιωμάτων των ασθενών στη διδακτέα ύλη

Την απέραντη ικανοποίησή της εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) για την ένταξη της ευρωπαϊκής χάρτας δικαιωμάτων των ασθενών στη διδακτέα ύλη.

Η πρέσβειρα του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα» Αναστασία Σίμαν, ως ενεργός πολίτης, άτομο με σπάνια πάθηση και  ιδιαίτερες ευαισθησίες, απέστειλε επιστολή στον ΠτΔ με την οποία ζήτησε όπως τα δικαιώματα των ασθενών ενταχθούν στη διδακτέα ύλη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών.

Το αίτημα της Αναστασίας βρήκε ανταπόκρισή από ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήδη τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν ετοιμάσει σχετικό έντυπο στο οποίο καταγράφονται τα 14 θεμελιώδη δικαιώματα των ασθενών και το οποίο θα διανέμεται πλέον στους μαθητές. Μέσω του εντύπου θα ενημερώνονται τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Ως το οργανωμένο κίνημα των ασθενών συγχαίρουμε την Αναστασία για την πρωτοβουλία της, την τόλμη και διεκδικητικότητά της. Η Αναστασία αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι οι νέοι του τόπου μας έχουν όραμα και ναι αγωνίζονται να φέρουν την αλλαγή. Είναι ιδιαίτερη η χαρά της ΠΟΣΠΦ που τέτοια σημαντικά αιτήματα βρίσκουν ανταπόκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος αντιλαμβανόμενος την έλλειψη ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών, προωθεί πολιτικές και ενέργειες οι οποίες θα συμβάλουν στην επιμέρους επίλυση του ζητήματος.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου