Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/03/2019 Αέρας αισιοδοξίας Στο πηδάλιο του ΟΚΥπΥ ο Αλέκος Σταμάτης

Την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) για τον άμεσο διορισμό του κυρίου Αλέκου Σταμάτη στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), μετά την πρόσφατη παραίτηση του Sir David Nicholson.

Η ΠΟΣΠΦ συγχαίρει δημόσια τον νέο πρόεδρο του ΟΚΥπΥ, έναν ικανότατο, εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα, με πολυσχιδή δράση στον τομέα της υγείας, για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Παράλληλα εκφράζει τη σιγουριά ότι ο νέος πρόεδρος του ΟΚΥπΥ θα ανταποκριθεί πλήρως στα νέα του καθήκοντα και θα φέρει εις πέρας το πολύ δύσκολο έργο της αυτονόμησης και εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Αν και οι πρόσφατες εξελίξεις δημιούργησαν μαύρα σύννεφα γύρω από την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, ο διορισμός του Αλέκου Σταμάτη αποπνέει αέρα αισιοδοξίας. Ο κύριος Σταμάτης ως σύμβουλος και συνεργάτης της Ομοσπονδίας Ασθενών έχει στηρίξει με την εμπειρογνωμοσύνη του το έργο μας και έχουμε συνεργαστεί άψογα στα πλαίσια της προώθησης της μεταρρύθμισης της υγείας. Προς τούτο θα θέλαμε και δημόσια να εκφράσουμε στον κύριο Αλέκο Σταμάτη τις θερμές μας ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για την εξαίρετη και εποικοδομητική συνεργασία μας. Η στήριξη από πλευράς της ΠΟΣΠΦ στην πορεία της αυτονόμησης είναι δεδομένη, υποβοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Μοναδική έγνοια και στόχος του κινήματος των ασθενών είναι η αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, έτσι που να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κύπριους πολίτες και να αποτελέσουν τη ναυαρχίδα του ΓΕΣΥ στην υπηρεσία του Κύπριου πολίτη.

Καλούμε προς τούτο και την Πολιτεία να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο το νέο Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ, παραχωρώντας του όλα τα εχέγγυα, ώστε να φέρει εις πέρας την πολύ δύσκολη αποστολή του.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου