Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/12/2020 Στήριξη Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου προς τους Νεφροπαθείς

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) εκφράζει δημόσια τη στήριξή της προς τους αιμοκαθαρόμενους της Επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι απέχουν από τη διαδικασία αιμοκάθαρσης, διαμαρτυρόμενοι για την απουσία γιατρού τα Σαββατοκυρίακα και τα απογεύματα.

Δυστυχώς τόσο τα Σαββατοκυρίακα όσο και τα απογεύματα  πραγματοποιείται η αιμοκάθαρση χωρίς την παρουσία γιατρού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των ασθενών οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται. Αυτό το θέμα όπως και αρκετά άλλα απασχολούν έντονα τις οργανώσεις των νεφροπαθών.

Ήδη η ΟΣΑΚ καθώς και οι οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούν τους νεφροπαθείς έχουν κωδικοποιήσει τις θέσεις και όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς και οι αιμοκαθαρόμενοι, ενώ μέσα από τη συνεργασία με την Νεφρολογική Εταιρεία Κύπρου, αλλά και με συνεχές διάλογο με το ΥΥ, τον ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίλυσή τους. Μάλιστα αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να πραγματοποιηθούν ειδικές συναντήσεις τόσο με τον ΟΑΥ όσο και με τον ΟΚΥπΥ.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου