Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 13 Δεκεμβρίου 2022 – Κάποιοι θα κινδυνεύσουν- Επιβάλλεται να ενημερωθούν

Χρόνιοι ασθενείς που υποστηρίζονται μηχανικά ή χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για την διαβίωση τους θα επηρεαστούν από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Σωστή και λεπτομερή ενημέρωση, έστω και την υστάτη χρειάζονται οι χρόνιοι ασθενείς για τους οποίους η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι σε κάποιες περιπτώσεις ζήτημα ζωής και θανάτου.

Η διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΑΗΚ θα έχει ως αποτέλεσμα άτομα σε αναπνευστήρα να κινδυνέψουν αφού θα εξαρτώνται από μπαταρίες ή γεννήτριες τις οποίες μπορεί μεν να διαθέτουν αλλά δεν έχουν προλάβει να συντηρήσουν σωστά.

Κατά τον ίδιο τρόπο θα επηρεαστούν και όλοι οι χρόνιοι ασθενείς οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές γενικά για την διαχείριση της κατάστασης τους.

Επίσης άτομα με αναπηρίες που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα και κατοικούν σε πολυκατοικίες θα εγκλωβιστούν εντός ή εκτός της οικίας ή της εργασίας τους αφού δεν θα είναι δυνατή η χρήση ανελκυστήρων.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών καλεί την ΑΗΚ να εξεύρει τον τρόπο να ενημερώνει σωστά και έγκαιρα τους πολίτες για πιθανή διακοπή ρεύματος στις διάφορες περιοχές, ώστε να μεριμνούν οι ασθενείς μας ή οι οικογένειες τους για την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Δεν είναι δυνατό άνθρωποι που ζουν σε αναπνευστήρα να κινδυνεύσουν εξαιτίας της οποιασδήποτε εργατικής διαφοράς.

Η ΟΣΑΚ καλεί επίσης τους ασθενείς και τις οικογένειες τους όπως προετοιμαστούν κατάλληλα για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή τους.

Τέλος, η ΟΣΑΚ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους όπως προσπαθήσουν να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών γενικά.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου