Ανακοινώσεις, Νέα

Μηνιαία στατιστικά στοιχεία Παρατηρητηρίου Ασθενών Φεβρουάριος 2023

Τον Φεβρουάριο το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ασθενών έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό παραπόνων, συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες. Συνολικά έχει δεχθεί 77 παράπονα, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν παράπονα για φάρμακα και θεραπείες και καταγγελίες για την συμπεριφορά και εξυπηρέτηση απο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη νοσηλεία ηλικιωμενων ασθενών στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Τα περισσότερα παράπονα αφορούσαν φάρμακα και θεραπείες και κυρίως την κατηγορία των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΣΦ), όπως συμπληρώματα και βιταμίνες, που δεν είναι ενταγμένα στο ΓεΣΥ και ασθενείς με χρόνια νοσήματα αναγκάζονται να τα αγοράζουν εκτός ΓεΣΥ.

Επιπλέον, τα παράπονα αφορούσαν απορρίψεις ονομαστικών αιτημάτων για χορήγηση φαρμάκων καθώς και αυξήσεις στα ποσά συνεισφοράς των φαρμακευτικών σκευασμάτων εντός ΓεΣΥ.

Έχουν ληφθεί επίσης καταγγελίες για τα δημόσια νοσηλευτήρια, επώνυμες και ανώνυμες σχετικά με τη συμπεριφορά/εξυπηρέτηση ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα άνω των 70 ετών.

 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ:

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ:

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου