Ανακοινώσεις, Νέα

Μηνιαία στατιστικά στοιχεία Παρατηρητηρίου Δικαιωμάτων Ασθενών_ Iούνιος 2023

Για το μήνα Ιούνιο το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ασθενών της ΟΣΑΚ έχει δεχθεί συνολικά 48 παράπονα.

 

Τα περισσότερα παράπονα αφορούσαν θέματα συμπεριφοράς και εξυπηρέτησης απο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, παράπονα για χρεώσεις του ΓεΣΥ, έξοδα για πρόσβαση σε θεραπείες και φάρμακα και θέματα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Η ΟΣΑΚ έχει δεχτεί αναφορές για αυξήσεις στις συνεισφορές ορισμένων φαρμάκων εντός ΓεΣΥ, και παράπονα για χρεώσεις ειδικών γιατρών για επισκέψεις. Έχουν ληφθεί επίσης παράπονα για τον τρόπο εξέτασης αιτήσεων για συντάξεις ανικανότητας, επιδόματα και παροχές απο αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Τον μήνα Ιούνιο συνεχίσαμε όπως και τον προηγούμενο μήνα να λαμβάνουμε παράπονα για χρεώσεις στο σύστημα του ΓεΣΥ ως επίσκεψης, για τηλεφωνική επικοινωνία με ΠΙ για ανανέωση συνταγής, έκδοση παραπεμπτικού και άλλες ιατρικές οδηγίες.

Υπήρχαν τέλος ορισμένα παράπονα για θέματα πρόσβασης σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΓεΣΥ που λόγω μειωμένου αριθμού, οι ασθενείς δεν βρίσκουν ραντεβού καθώς και παράπονα για τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμα στα επισκεπτήρια σε νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓεΣΥ.

Η καταγγελία λήφθηκε για τους πιο κάτω παρόχους:

Κατηγορία Παραπόνου:

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου