Ανακοινώσεις, Νέα

Μηνιαία στατιστικά στοιχεία Παρατηρητηρίου Δικαιωμάτων Ασθενών_ Iούλιος 2023

Για το μήνα Ιούλιο το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ασθενών της ΟΣΑΚ έχει δεχθεί συνολικά 37 παράπονα.

 

Και αυτό τον μήνα, τα περισσότερα παράπονα αφορούσαν φάρμακα και θεραπείες και συγκεκριμένα ελλείψεις φαρμάκων ή φάρμακα τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στον κατάλογο φαρμακευτικών προϊόντων του ΓεΣΥ. Επίσης, κάποια παράπονα αφορούσαν στην ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασθενείς κατά την εξυπηρέτηση τους από τα νοσοκομειακά φαρμακεία, καθώς και τον μικρό αριθμό φυσιοθεραπειών που δικαιούνται οι ασθενείς.

Περαιτέρω, υπήρξαν αναφορές για απόρριψη αιτημάτων και για μικρό αριθμό επισκέψεων σε ό,τι αφορά διάφορες υπηρεσίες του ΓεΣΥ, όπως η κατοίκον νοσηλεία και οι υπηρεσίες αποκατάστασης. Λάβαμε επίσης παράπονα για άρνηση έκδοσης παραπεμπτικών απο τους προσωπικούς ιατρούς.

Να τονίσουμε ότι τα παράπονα δεν προωθούνται όλα για διερεύνηση στους αρμόδιους φορείς, αλλά αποτελούν απλές αναφορές που δίνονται για καταγραφή, για το λόγο ότι πολλές φορές οι εμπλεκόμενοι, υπό τον φόβο της εκδικητικής συμπεριφοράς αλλά και της πεποίθησης ότι με την υποβολή επώνυμης καταγγελίας δεν πρόκειται να υπάρξει δικαίωση ή επειδή δεν επιθυμούν να δώσουν συνέχεια ή να εμπλακούν σε δικαστικές διαμάχες, αρνούνται να δώσουν τη συγκατάθεση τους για υποβολή επώνυμης καταγγελίας.

Στατιστικά στοιχεία με βάση κατηγορίες παραπόνων:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου