Ανακοινώσεις, Νέα

Μηνιαία στατιστικά στοιχεία Παρατηρητηρίου Ασθενών Νοέμβριος 2022

 

Για τον μήνα Νοέμβριο το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ασθενών έχει δεχθεί συνολικά 65 παράπονα εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούσαν φάρμακα και θεραπείες και προβλήματα πρόσβασης των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας.

Τα παράπονα αφορούσαν κυρίως τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τα Νοσηλευτήρια του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα (εντός και εκτός ΓεΣΥ).

Οι ασθενείς αναφέρουν ελλείψεις διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην προμήθεια των φαρμάκων τους απο τα νοσοκομειακά φαρμακεία, αλλά και φάρμακα που βρίσκονται εκτός ΓεΣΥ και αναγκάζονται να τα πληρώνουν.

Οι χρονοβόρες διαδικασίες της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων του Υπουργείου Υγείας που εξετάζει ονομαστικά αιτήματα για χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς παραμένει ένα διαχρονικό πρόβλημα καθώς και η απόρριψη ονομαστικών αιτημάτων.

Παράπονα λαμβάνει η ΟΣΑΚ και σχετικά με τις μεγάλες λίστες αναμονής για διαγνωστικές εξετάσεις, ραντεβού με ειδικούς γιατρούς και χειρουργικές επεμβάσεις.

Τέλος, στα παράπονα που λαμβάνει η ΟΣΑΚ περιλαμβάνονται η μεγάλη αναμονή που παρατηρείται στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων και παράπονα για μη έκδοση παραπεμπτικών απο προσωπικούς γιατρούς σε ειδικούς γιατρούς.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΒΛΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ:

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου