Ανακοινώσεις, Νέα

Μηνιαία στατιστικά στοιχεία Παρατηρητηρίου Ασθενών για τον μήνα Οκτώβριο 2022

Για τον μήνα Οκτώβριο το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ασθενών έχει δεχθεί συνολικά 39 παράπονα εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούσαν φάρμακα και θεραπείες και προβλήματα πρόσβασης των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας.

Τα παράπονα αφορούν κυρίως τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τα Νοσηλευτήρια του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα (εντός και εκτός ΓεΣΥ).

Οι ασθενείς αναφέρουν ελλείψεις διαφόρων σκευασμάτων αλλά και δυσκολία στην πρόσβαση. Η μη ένταξη κάποιων φαρμάκων τα οποία αφορούν σοβαρές παθήσεις στο ΓεΣΥ και ο εγκλωβισμός γιατρών και ασθενών στις χρονοβόρες διαδικασίες της αρμόδιας Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων του Υπουργείου Υγείας αποτελεί ένα από τα πιο σύνηθες παράπονα που λαμβάνει η ΟΣΑΚ.

Παράπονα σχετικά με τα φάρμακα λαμβάνει η ΟΣΑΚ και σε σχέση με τις αυξομειώσεις στις συνεισφορές που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες στα φαρμακεία.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα των παραπόνων που λαμβάνει η ΟΣΑΚ είναι και η μη συμπλήρωση των κλινικών σημειώσεων στο λογισμικό του ΓεΣΥ από τους επαγγελματίες Υγείας. Συχνά οι πολίτες ενώ υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις, διαπιστώνουν όταν επισκεφθούν γιατρό διαφορετικής ειδικότητας κυρίως, ότι ο προηγούμενος γιατρός δεν είχε καταγράψει στον ηλεκτρονικό φάκελο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με αποτέλεσμα ο ασθενής να χρειαστεί να τις επαναλάβει.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΒΛΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ:

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟ:

 

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου