Δραστηριότητες

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ

Το πρώτο συνέδριο ασθενών στην Κύπρο είναι γεγονός. Μια ακόμη πρωτοβουλία των οργανωμένων ασθενών.

 

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων διοργανώνει το πρώτο συνέδριο με τίτλο ” Σχεδιάζουμε το αύριο στον τομέα της υγείας”.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των ασθενών και της συμπλήρωσης σχεδόν ενός χρόνου μετά την ψήφιση της πρότασης νόμου για υποχρεωτική διαβούλευση του κράτους με την ΠΟΣΠΦ,  και με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού.

To συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά από την υπηρεσία Live Streaming της Cytanet, επίσημου παροχέα τηλεπικοινωνιών του συνεδρίου.

Για να παρακολουθείσετε ζωντανά το συνέδριο, πατήστε την πιο πάνω φωτογραφία.

 

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι τα κυριότερα εμπόδια στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, τα θέματα ποιότητας και ασφάλειας, η πρόσβαση σε ποιοτικά και αποτελεσματικά φάρμακα, η εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών και ο ρόλος των οργανώσεων και του Κράτους για την ενδυνάμωση των πολιτών.

Το συνέδριο έχει θέσει υπό την αιγίδα του, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές στα θέματα της υγείας, μεταξύ των οποίων οι Δρ. Κυριάκος Σουλιώτης (Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας), Θωμάς Αντωνίου (Πρόεδρος Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας), Δρ. Γιώργος Σαμούτης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, και συνεργάτης NICE UK), Αρτούρος Ισσέγιεκ ( Ανώτερος Λέκτορας Φαρμακολογίας, KES College), Χρίστος Σχίζας (Σύμβουλος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για Θέματα Ηλεκτρονικής Υγείας στα Πλαίσια Εισαγωγής του Γενικού Σχεδίου Υγείας και της Ευρύτερης Μεταρρύθμισης του Τομέα της Υγείας), Αναστασία Χριστοδουλίδου (Φαρμακοποιός, Τομέας Διασυνοριακής Υγειονομικής Περίθαλψης Υπουργείου Υγείας).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθεί η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου για τη διαχρονική συμμετοχή και στήριξη των οργανώσεων των  ασθενών.

 

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου