Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου

Το 60% δηλώνει ότι εξακολουθεί να έχει συμπτώματα

Το 60% δηλώνει ότι εξακολουθεί να έχει συμπτώματα.

Αποτελέσματα ερωτηματολογίου που απάντησαν τα μέλη του Δικτύου μας.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού τόσο στον οργανισμό όσο και στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων που νόσησαν, καταγράφονται στην ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν μέσω του ερωτηματολογίου που κλήθηκαν να απαντήσουν άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, πλείστα εκ των οποίων παρουσιάζουν και το σύνδρομο long-covid και ανήκουν στο δίκτυο «Long-Covid Cyprus» της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Το ερωτηματολόγιο ετοιμάστηκε από τους συνεργάτες της ΟΣΑΚ καθηγητή Κοινωνιολογίας, Κωνσταντίνο Φελλά, αναπληρωτή καθηγητή Φαρμακολογίας, Χρίστο Πέτρου και επίκουρο καθηγητή Παθολογίας, Κωνσταντίνο Τσιούτη και η ανάλυση έγινε από την IMR.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων, φέρουν στην επιφάνεια τις επιπτώσεις του long-covid συνδρόμου στους ασθενείς αλλά και τα κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα που κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν από την ημέρα της διάγνωσης τους με κορωνοϊό μέχρι και σήμερα.

Από τα άτομα που νόσησαν με κορωνοϊό και απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, το 60% εξακολουθεί να έχει συμπτώματα μέχρι και σήμερα.

Δείτε τα στατιστικά εδώ ->

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου