Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Νέα

26 Ιανουαρίου 2023_ Βράβευση ΟΣΑΚ απο το Υπ. Υγείας για την προσφορά της στη διαχείριση της πανδημίας

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2023 εκδήλωση προς τιμή των Επαγγελματιών Υγείας και λοιπού προσωπικού στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ για την προσφορά τους στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, κατά την οποία βραβεύτηκε η ΟΣΑΚ.

Για την συμβολή της στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας COVID19 βραβεύθηκε η ΟΣΑΚ από την πολιτεία και τον Υπουργό Υγείας. Η Ομοσπονδία τον Απρίλιο του 2021 ξεκίνησε την εκστρατεία της με τίτλο «κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό». Στόχος της εκστρατείας ήταν να περάσει στους πολίτες το μήνυμα της ατομικής ευθύνης και προστασίας. Τον Ιούλιο του 2021, η ΟΣΑΚ προχώρησε στην επέκταση της εκστρατείας της μπαίνοντας δημόσια σε διάλογο με τους πολίτες σε θέματα που αφορούσαν την πανδημία και τα εμβόλια μέσα από την σελίδα της στο Facebook, «Ας το συζητήσουμε…είναι απλό». Κατά τη συγκεκριμένη προσπάθεια επιστήμονες και μέλη της ΟΣΑΚ πραγματοποίησαν επίσης επισκέψεις σε κοινότητες και συζήτησαν με τους κατοίκους τις απορίες, τις ανησυχίες και τις διαφωνίες τους για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό. Ακολούθησαν κι άλλες δράσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας μέσα από θεματικές όπως «σε αυτό τον πόλεμο δεν αφήνουμε πίσω κανένα» που είχε ως στόχο την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορωνοϊό, και «εμβόλιο – συν» που επικεντρωνόταν στη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής μέτρων ατομικής προστασίας μαζί με τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, η ΟΣΑΚ δημιούργησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Επιστημονική Συμμαχία για την πανδημία COVID19», παρέχοντας την ευκαιρία να εγγραφούν και να διασυνδεθούν επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την πανδημία στην Κύπρο, με στόχο την ανάδειξη του επιστημονικού δυναμικού της Κύπρου.

Οι προσπάθειες της ΟΣΑΚ δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Τον Απρίλιο του 2022 και ενώ ήδη διεθνώς άρχισαν να καταγράφονται εκατομμύρια άνθρωποι με το σύνδρομο long-covid, η Ομοσπονδία δημιούργησε την ομάδα «Long Covid Cyprus». Η ομάδα μας διαθέτει ήδη 600 περίπου μέλη, και είναι επίσημα μέλος του πανευρωπαϊκού «Long Covid Europe». Στόχος της ομάδας, η προώθηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ανήκουν στη νέα αυτή ομάδα ασθενών και η ενίσχυση της κλινικής και ερευνητικής υποστήριξης.

Η βράβευση της ΟΣΑΚ από την πολιτεία ήταν μια ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών των μελών και εθελοντών της Ομοσπονδίας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου