Ανακοινώσεις

Aνακοίνωση 28 Σεπτεμβρίου 2020

Κατανοούμε πλήρως τον πανικό ο οποίος διακατέχει το Δρα Κούμα, ο οποίος δυστυχώς εξηγεί την προσωπική επίθεσή του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών κ. Κουλούμα. Σήμερα μάλιστα σε ραδιοφωνική εκπομπή τον κάλεσε να δηλώσει το επάγγελμα του και τον εργοδότη του, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν κατέχει τις απαιτούμενες γνώσεις για να αξιολογεί ιατρούς. Κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ ούτε και το ισχυρίστηκε ποτέ. Οι δηλώσεις τόσο του ίδιου, όσο και άλλων στελεχών της ομοσπονδίας συνδέσμων ασθενών βασίζονται σε πληροφορίες και καταγγελίες οι οποίες φτάνουν στην ΟΣΑΚ από μια πληθώρα ασθενών, αλλά και ιατρών, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή Διεύθυνσης Λάρνακας-Αμμοχώστου, Γεώργιου Καροτσάκη, το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ.

Βέβαια, ο κ. Κούμας συνηθίζει να εξισώνει χαμηλού επιπέδου ιατρούς με επαγγελματίες όσο και με υπεύθυνους οι οποίοι στελεχώνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια και στην πλάτη των οποίων βρίσκουν λόγο ύπαρξης όσοι ασκούν χαμηλού επιπέδου ιατρική, βολεμένοι πίσω από το δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς. Πόσοι άραγε από αυτούς θα είχαν εργασία και ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα;

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ας προβληματιστεί για τον ακριβό χρόνο τον οποίο μας χρεώνει και τον οποίο αναλώνει για να μιλά εναντίον της αυτονόμησης και να υπερασπίζεται όσα οδηγούν τα δημόσια νοσηλευτήρια στην κατάρρευση. Οι οργανωμένοι ασθενείς απογοητεύονται πολύ περισσότερο γιατί διαχρονικά μέσα από το ρόλο του δεν υπερασπίστηκε τους πολλούς επαγγελματίες και υπεύθυνους ιατρούς στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά προσπάθεια του είναι να τους εξισώνει με τους ανεπαρκείς.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να απεγκλωβιστούν επιτέλους από κουλτούρα και συμπεριφορές οι οποίες τα οδηγούν σε αδιέξοδο.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου