Συνέδρια και Σεμινάρια

Το πρώτο συνέδριο ασθενών στην Κύπρο είναι γεγονός

Μια ακόμη πρωτοβουλία των οργανωμένων ασθενών

22 Απριλίου 2017

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων διοργανώνει το πρώτο συνέδριο με τίτλο ” Σχεδιάζουμε το αύριο στον τομέα της υγείας”.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των ασθενών και της συμπλήρωσης σχεδόν ενός χρόνου μετά την ψήφιση της πρότασης νόμου για υποχρεωτική διαβούλευση του κράτους με την ΠΟΣΠΦ,  και με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού.

ΠΟΤΕ: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

ΩΡΑ: 08:30π.μ.

ΧΩΡΟΣ: Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία (Λεωφ. Λεμεσού και Αθαλάσσας 200).

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι τα κυριότερα εμπόδια στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, τα θέματα ποιότητας και ασφάλειας, η πρόσβαση σε ποιοτικά και αποτελεσματικά φάρμακα, η εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών και ο ρόλος των οργανώσεων και του Κράτους για την ενδυνάμωση των πολιτών.

Το συνέδριο έχει θέσει υπό την αιγίδα του, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές στα θέματα της υγείας, μεταξύ των οποίων οι Δρ. Κυριάκος Σουλιώτης (Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας), Θωμάς Αντωνίου (Πρόεδρος Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας), Δρ. Γιώργος Σαμούτης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, και συνεργάτης NICE UK), Αρτούρος Ισσέγιεκ ( Ανώτερος Λέκτορας Φαρμακολογίας, KES College), Χρίστος Σχίζας (Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου και Μέλος Εθνικής Επιτροπής Ηλεκτρονικής Υγείας), Αναστασία Χριστοδουλίδου (Λειτουργός Υπουργείου Υγείας).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθεί η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου για τη διαχρονική συμμετοχή και στήριξη των οργανώσεων των  ασθενών.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι  την 21η Απριλίου 2017

Ώρα Διεξαγωγής: 09: 00- 15:00 (Εγγραφές: 08:30-09:00)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 00357 96573977